flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація України роз'яснила окремі питання, пов’язані з початком функціонування ЄСІТС

06 жовтня 2021, 10:27
 

Державна судова адміністрація України детально роз'яснила, що зміниться з початком функціонування ЄСІТС. Відповідний лист за підписом заступника Голови ДСА України Сергія Чорнуцького надіслано на місцеві та апеляційні, територіальні управління ДСА України.

У листі зазначається, що з урахуванням статті 253 Цивільного кодексу України підсистеми "Електронний кабінет", "Електронний суд" та підсистема відеоконференцзв’язку офіційно починають функціонувати з 5 жовтня 2021 року.

Також ДСА України првідомила про введення в дію ряд норм процесуальних кодексів відповідно до яких змінюється порядок вчинення дій, пов'язаних з початком функціонування ЄСІТС.

1.Змінюється порядок та форма подачі процесуальних документів до суду.

2. Запроваджується обов’язок реєстрації в суді процесуальних документів, поданих до суду в електронній формі.

3. Передбачається механізм сканування процесуальних документів, які надійшли до суду в паперовій формі.

4. Розгляд справи, її формування та зберігання, як і раніше, здійснюватиметься в паперовій формі.

5. Запроваджується у судів можливість надсилання сторонам справи повідомлень чи процесуальних документів в електронній формі.

6. Можливість ознайомлення з матеріалами справи в електронному вигляді.

7. Можливість надсилання засобами ЄСІТС копій документів, поданих до суду однією стороною, іншій стороні по справі, якщо вона зареєстрована в ЄСІТС.

8. Змінюється порядок подачі до суду апеляційних та касаційних скарг в електронній формі.

9. Змінюється порядок проведення та фіксації судових засідань в режимі відеоконференції.

Детальні інструкції стосовно порядку роботи кожної з підсистем (модулів) розміщені на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресою https://wiki.court.gov.ua.

Відео-інструкції про порядок роботи в Електронному кабінеті розміщені на кожному кроці роботи програмного забезпечення (кнопка "Відеоінструкція" у верхній правій частині сторінки (https://cabinet.court.gov.ua). Також вказані відеоролики доступні для перегляду на каналі YouTube "Електронний кабінет" https://www.youtube.com/channel/UCbZOPgWYEgmyGG1V-RF8RJg

Пресслужба ДСА України